Este Biden prea bătrân să conducă Statele Unite ale Americii? Vârsta înaintată ar putea fi o problemă

  • Joe Biden va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie şi devine cel mai în vârstă preşedinte american din istorie
  • Un sondaj a scos la iveală faptul că alegătorii americani nu au încredere în candidaţi vârstnici
  • Dacă vor candida din nou la preşedenţie în 2024, Donald Trump şi Joe Biden vor deveni cei mai în vârstă contracandidaţi
3483 afișări
Imaginea articolului Este Biden prea bătrân să conducă Statele Unite ale Americii? Vârsta înaintată ar putea fi o problemă

Sursa foto: MediafaxFoto

Ronald Reagan avea 77 de ani când a părăsit Casa Albă, dar preşedintele Joe Biden, care împlineşte 80 de ani pe 20 noiembrie, l-a depăşit, fiind cel mai vârstnic reprezentant al puterii din istorie. Dacă Biden va câştiga un al doilea mandat, atunci când va părăsi funcţia va avea 86 de ani. Principalul său potenţial adversar, republicanul Donald Trump va avea 78 de ani în timpul campaniei electorale din 2024.

Datele previzionate de Biroul de Referinţă pentru Populaţie arată că societatea americană îmbătrâneşte. Se estimează că populaţia de 65 de ani şi peste se va dubla de la 52 de milioane în 2018 la aproape 95 de milioane până în 2060.

Însă, cetăţenii şi-au manifestat neîncrederea cu privire la capacitatea de exercitare a atribuţiilor într-o astfel de funcţie a unui reprezentant bâtrân. Aproximativ 86% dintre americani consideră că limita de vârstă pentru a ocupa funcţia de preşedinte ar trebui să fie setată la 75 de ani sau mai puţin.

Cu toate că majoritatea celor chestionaţi nu cred că Biden va fi pregătit din punct de vedere mental să facă faţă provocărilor unui nou mandat din cauza vârstei înaintate, se pare că aceasta nu ar fi un impediment, în opinia specialiştilor.

"Există un motiv pentru care alte societăţi caută înţelepciune şi îndrumare la bătrânii lor. Este pentru că au acea experienţă, care nu trebuie ignorată", a declarat Deborah Kado, director adjunct al centrului de longevitate de la Universitatea Stanford.

Kado şi alţi experţi în îmbătrânire susţin că nu au observat ca Biden să dea semne că nu-şi poate îndeplini sarcinile, relatează Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici