Eurocontrol: Niciun aeroport nu se află în zona în care zborurile au fost interzise

Niciun aeroport din Uniunea Europeană nu se află în zona în care zborurile au fost interzise din cauza norului de cenuşă vulcanică venit din Islanda, a anunţat marţi Organizaţia europeană pentru navigaţie aeriană, Eurocontrol.

31 afișări
Imaginea articolului Eurocontrol: Niciun aeroport nu se află în zona în care zborurile au fost interzise

Eurocontrol: Niciun aeroport nu se află în zona în care zborurile au fost interzise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zona în care zborurile sunt interzise cuprinde o mare parte din spaţiul aerian din nordul Marii Britanii şi o parte din cel al Irlandei, a precizat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei. Dar aceasta nu include niciun aeroport al acestor ţări, a subliniat ea.

O altă zonă de interdicţie se află în Atlantic. Aceasta se întinde din Groenlanda până în mijlocul Spaniei şi se apropie de Canada, a precizat ea.

Interdicţia de zbor este prevăzută pentru zborurile la altitudine de peste 6.000 de metri, deoarece în această zonă concentraţia de cenuşă vulcanică este de zece ori mai mare decât normalul.

Piloţii zboară la peste 6.000 de metri altitudine deasupra Atlanticului, dar sunt informaţi cu privire la prezenţa acestei zone periculoase.

Situaţia actualizată cu privire la zona în care zborurile sunt interzise a fost comunicată statelor membre Eurocontrol (38 de ţări, dintre care 27 membre UE) şi va intra în vigoare la ora 20.00 (21.00 ora României), a anunţat purtătoarea de cuvânt. Eurocontrol actualizează situaţia la fiecare şase ore.

Decizia de a autoriza sau de a interzice zborurile şi de a închide aeroporturile sau spaţiile aeriene este însă de competenţa statelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici