Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în Suedia

  • Un studiu publicat de Universitatea din Malmo a analizat consumul de alcool
  • Imigranţii tind să consume mai mult alcool cu cât stau mai mult în Suedia
  • Doi români stabiliţi în Suedia îţi povestesc cum este viaţa în această ţară
442 afișări
Imaginea articolului Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în Suedia

Sursa foto: profimedia

Când te muţi într-o ţară străină, începi să împrumuţi obiceiurile localnicilor. Chiar şi în ceea ce priveşte alcoolul.

Universitatea din Malmo a făcut un studiu cu privire la consumul de alcool printre adolescenţi. Concluzia? Deşi consumul a fost redus în ultimul deceniu, există o tendinţă clară. Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în ţara nordică.

Suedezii au şi un cântec tradiţional pentru consumul de alcool.

Nu doar obiceiurile legate de consumul de alcool sunt împrumutate de expatriaţi. Ruxandra locuieşte în Suedia de 3 ani şi îţi spune care sunt schimbările făcute după ce a părăsit România

„Alcoolul este vândut doar de stat, nu găseşti la orice magazin alcool. În România ne întâlneam şi ne pupam. Şi francezii au chestia asta, şi italienii, şi spaniolii. Aici doar te iau în braţe.

Este limba foarte grea. Au mai multe dialecte. De exemplu, sudul cu Stockholm-ul nu prea se înţeleg. Sunt oameni care vorbesc în engleză în aceeaşi ţară”, spune Roxana Creţu, o româncă stabilită în Suedia.

Dacă alcoolul nu reprezintă o problemă, consumul de cafea l-a surprins pe Andrei, un antreprenor român care şi-a găsit noua casă în Hjo, un orăşel cu 10 mii de locuitori.

„Da, am văzut şi eu destul de mulţi tineri care reuşesc să se strecoare şi fac astfel de ieşiri, de petreceri.

Dacă mergem undeva în vizită ne întreabă gazdele: nu vreţi să serviţi o cafea? Şi îi întreabă pe copii. Aici, foarte des şi fără vreo problemă, copiii beau cafea”, spune Andrei Mihai, antreprenor român.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici