Experţi din cadrul FBI ar putea participa la ancheta privind accidentul din Ucraina

Experţi din cadrul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţiei Federale pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) ar putea participa "cu un rol consultativ" la ancheta privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, a declarat un oficial american.

217 afișări
Imaginea articolului Experţi din cadrul FBI ar putea participa la ancheta privind accidentul din Ucraina

Experţi din cadrul FBI ar putea participa la ancheta privind accidentul din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Anchetatorii vor fi nevoiţi să înfrunte ostilitatea regională pentru a avea acces la epava avionului Malaysia Airlines, în eforturile de a găsi răspunsurile privind cauzele prăbuşirii aeronavei, care s-a soldat cu 298 de morţi, relatează ABC News online.

Separatiştii proruşi, care controlează zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul, au acceptat să le asigure anchetatorilor accesul în siguranţă la locul tragediei, pentru recuperarea cadavrelor şi analizarea problemelor, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Deocamdată, nu se ştie când vor începe experţii să analizeze epava avionului, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Rusia.

Oficialii din Malaysia au solicitat o anchetă internaţională independentă privind catastrofa din Ucraina, în timp ce Rusia a anunţat că susţine o anchetă obiectivă şi independentă.

Un avion Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, s-a prăbuşit joi în apropiere de localitatea Grabovo, situată la aproximativ 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.

Toate cele 298 de persoane aflate la bord - 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului - şi-au pierdut viaţa, iar Kievul şi Moscova se acuză reciproc pentru această tragedie. Potrivit informaţiilor oficiale, 173 dintre cei 298 de pasageri erau olandezi, 44 malaysieni, 27 australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru belgieni, patru germani, trei filipinezi şi un canadian. Naţionalitatea altor 20 de pasageri nu este deocamdată cunoscută. Printre victime se află şi un român cu cetăţenie canadiană.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că purtătorul de cuvânt Glenn Thomas se afla la bordul avionului prăbuşit în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici