EXPLOZIE la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, soldată cu cel puţin 100 de morţi - FOTO

O cisternă de gaz a luat foc joi, declanşând o explozie la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce aşteptau la rând pentru a-şi umple buteliile înainte de Crăciun, relatează Associated Press în pagina online.

3883 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, soldată cu cel puţin 100 de morţi - FOTO

Explozie la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, soldată cu cel puţin 100 de morţi (Imagine: Twitter Nigeria Newsdesk)

Dezastrul a avut loc la Nnewi, o comunitate predominant creştină din sud-estul Nigeriei. Un martor, Emeka Peters, a declarat că incendiul a izbucnit în momentul în care un camion-cisternă, care tocmai adusese gaz la staţia de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fără a mai aştepta să treacă perioada recomandată de răcire.

"Flăcările au explodat ca o bombă şi întreaga staţie s-a umplut de fum negru şi dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie", a precizat Peters. "Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe aşteptaseră toată ziua la rând pentru a-şi umple buteliile", a adăugat acesta.

Martorul a mai spus că incendiul a durat câteva ore. Înainte ca pompierii să reuşească să stingă flăcările, un reporter Associated Press a numărat peste 100 de trupuri arse.

Peters a afirmat că majoritatea cadavrelor şi cei câţiva răniţi au fost transportaţi la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe din Nnewi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici