Incident la sediul FMI din Paris: O persoană rănită după EXPLOZIA unui plic de corespondenţă/ Francois Hollande: Incidentul produs la reprezentanţa FMI din Paris este un "atentat"

O asistentă din cadrul reprezentanţei Fondului Monetar Internaţional la Paris a fost rănită la nivelul mâinilor şi al feţei în urma unei explozii de mică amploare care s-a produs după ce aceasta a deschis un plic primit la filiala din capitala franceză, relatează Le Figaro, citând surse din cadrul Poliţei.

2573 afișări
Imaginea articolului Incident la sediul FMI din Paris: O persoană rănită după EXPLOZIA unui plic de corespondenţă/ Francois Hollande: Incidentul produs la reprezentanţa FMI din Paris este un "atentat"

EXPLOZIE la sediul FMI din Paris: O persoană rănită după ce a deschis un plic

Francois Hollande: Incidentul produs la reprezentanţa FMI din Paris este un "atentat"

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a catalogat drept "atentat" incidentul produs joi la reprezentanţa FMI din Paris, informează cotidianul Le Figaro.

"Ne aflăm din nou în faţa unui atentat, nu se poate califica altfel un atac cu pachet-capcană", a spus Hollande.

La rândul său, directorul FMI, Christine Lagarde, a condamnat acest "act de violenţă".

 
Incident la sediul FMI din Paris: O persoană rănită după EXPLOZIA unui plic de corespondenţă/
 
Potrivit primelor elemente ale anchetei, o petardă ar fi la originea exploziei, au precizat sursele.
 
Asistenta, care a deschis plicul în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), prezintă "câteva arsuri", potrivit unei surse din cadrul Poliţiei.
 
Mai multe persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie, au mai precizat sursele. Ancheta a fost încredinţată Poliţiei judiciare pariziene.

 

 

Un colet care conţinea un dispozitiv exploziv a fost primit miercuri, prin poştă, la sediul Ministerului german de Finanţe, fiind destinat ministrului german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, anunţă surse citate de presa germană. 

Acesta a fost expediat din Grecia, potrivit unei surse din cadrul Poliţiei elene şi a fost observat de un angajat al biroului de sortare a corespondenţei de la Ministerul german de Finanţe în jurul orei 10.00 (11.00, ora României). Poliţia a anunţat că numele expeditorului trecut pe colet este cel al unui politician conservator de rang înalt, Adonis Georgiadis, vicepreşedinte al partidului Noua Democraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici