COLETUL cu dispozitivul exploziv primit la sediul Ministerului german de Finanţe a fost expediat din Grecia

Coletul care conţinea un dispozitiv exploziv şi are a fost primit miercuri la sediul Ministerului german de Finanţe a fost expediat din Grecia, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, citând o sursă din cadrul Poliţiei elene.

768 afișări
Imaginea articolului COLETUL cu dispozitivul exploziv primit la sediul Ministerului german de Finanţe a fost expediat din Grecia

COLETUL cu dispozitivul exploziv primit la sediul Ministerului german de Finanţe a fost expediat din Grecia

Coletul suspect a fost observat miercuri de un angajat al biroului de sortare a corespondenţei de la Ministerul german de Finanţe în jurul orei 10.00 (11.00, ora României).

Potrivit unor surse citate de publicaţiile Bild şi Berliner Morgenpost, pachetul îi era destinat ministrului german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.

"Poliţia germană ne-a informat despre colet, trimis prin serviciul poştal elen ELTA, avea ştampile greceşti pe el", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei elene pentru Reuters, sub condiţia anonimatului.

Poliţia din Grecia a fost informată verbal despre acest incident de omologii germani şi aşteaptă documente în acest sens.

Ministrul elen adjunct pentru Protecţia Cetăţenilor, Nikos Toskas, s-a aflat în contact cu omologiul său german, a mai spus oficialul citat.

Poliţia a anunţat că numele expeditorului trecut pe colet este cel al unui politician conservator de rang înalt, Adonis Georgiadis, vicepreşedinte al partidului Noua Democraţie.

Georgiadis a confirmat că numele său a fost folosit ca expeditor al pachetului.

"Din păcate este adevărat şi nu este deloc amuzant. Ţintirea mea de către terorişti este continuă", a spus el pe Twitter.

Librăria lui Georgiadis de la Atena a fost atacată marţi cu canistre de gaz, provocând pagube minore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici