Gară din Franţa evacuată şi trafic feroviar întrerupt, după descoperirea unui colet suspect

O gară din centrul Franţei a fost evacuată, marţi, şi traficul feroviar este întrerupt temporar, după ce a fost găsit un colet suspect într-un tren de mare viteză care circula pe ruta Paris-Rennes, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

395 afișări
Imaginea articolului Gară din Franţa evacuată şi trafic feroviar întrerupt, după descoperirea unui colet suspect

Gară din Franţa evacuată şi trafic feroviar întrerupt, după descoperirea unui colet suspect (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentaţilor reţelei feroviare naţionale din Franţa (SNCF), gara din Laval, din centrul Franţei, a fost evacuată, marţi, după ora 12.00 (13.00 - ora României), după identificarea unui colect suspect într-un TGV care circula pe ruta Paris-Rennes.

Poliţiştii au blocat accesul în gară, în timp ce experţii în dezamorsare au început să inspecteze trenul, oprit la intrarea în gară, potrivit SNCF. În jur de ora 10.00 (11.00 - ora României), unul dintre controlorii cursei TGV 8353, care a plecat din Paris puţin peste ora 08.00 (09.00 - ora României) şi se îndrepta spre Rennes, a semnalat prezenţa unui pachet suspect, înainte ca trenul să ajungă în gara din Laval.

Toţi pasagerii cursei feroviare au fost evacuaţi, fiind transportaţi la Rennes cu mijloace de transport alternative asigurate de SNCF.

Autorităţile au decis, ca măsură de precauţie, întreruperea traficului feroviar între Rennes şi Le Mans. Trenurile de mare viteză cu plecare şi destinaţie în Bretania sunt deviate prin Nantes, au precizat reprezentanţii SNCF.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici