Video EXPLOZIE şi incendiu de amploare la un depozit de carburanţi lângă o bază aeriană în apropiere de Kiev - VIDEO

Echipe de intervenţie luptau marţi cu focul lângă o bază aeriană, în apropiere de capitala ucraineană Kiev, în urma unei explozii la un depozit de carburanţi, relatează BBC News online.

404 afișări

Potrivit unor oficiali, cel puţin opt rezervoare de combustibil, cu o capacitate de până la 900 de metri cubi fiecare, ardeau. Incendiul a izbucnit luni.

"A avut loc o explozie la depozitul de carburanţi de lângă Vasîlkiv. Uriaşă", a scris ministrul de Interne Arsen Avakov într-un mesaj postat pe Twitter.

Trei pompieri au fost daţi dispăruţi, iar alţi şase au fost spitalizaţi, potrivit unor oficiali.

La spital, victimele au primit îngrijiri pentru arsuri şi intoxicări.

Focul de la depozit, situat în apropiere de baza aeriană de la Hlevaha şi de satul Vasîlkiv, a provocat un nor de fum uriaş în zonă.

Incendiul a izbucnit luni seara la un rezervor şi s-a extins la containere aflate în vecinătate, a anunţat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de BBC.

Potrivit Interfax Ucraina, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat marţi că alte opt rezervoare, cu o capacitate de 50 de metri cubi au luat foc. Incendiul a fost stins la unul dintre cele opt rezervoare cu capacitatea de 900 de metri cubi, potrivit aceleiaşi surse.

Pompierii utilizează spumă pentru a stinge incendiile şi stropesc cu apă rezervoarele din apropiere pentru a împiedica extinderea flăcărilor. În total, 308 pompieri şi 62 de unităţi de echipament sunt implicate în efortul de controlare a sisnistrului, potrivit agenţiei ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici