Explozie slabă într-o gură de canal din Norvegia: Parlamentul a fost evacuat

Parlamentul norvegian a fost evacuat joi, ca măsură de securitate, în urma unei explozii aparent slabe într-o gură de canal, scrie presa norvegiană.

145 afișări
Imaginea articolului Explozie slabă într-o gură de canal din Norvegia: Parlamentul a fost evacuat

Explozie slabă într-o gură de canal din Norvegia: Parlamentul a fost evacuat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am auzit un zgomot de explozie, iar curentul (electric) a fost întrerupt, după care a revenit", a declarat o purtătoare de cuvânt a Parlamentului, Jorunn Nilsen, pentru postul TV2.

"Toţi angajaţii şi deputaţii au fost evacuaţi", a adăugat ea.

Mai multe publicaţii au anunţat că a avut loc o deflagraţie într-o gură de canal.

"Clădirea Parlamentului este evacuată din cauza unui circuit de tip exploziv într-un local tehnic", a anunţat serviciul de presă al instituţiei într-un mesaj postat pe Twitter.

"Nicio rănire fizică nu a fost semnalată", adaugă serviciul.

Imagini televizate prezentau poliţişti şi pompieri inspectând o conductă de canalizare, la câţiva metri distanţă de sediul Parlamentului, aflat în centrul Oslo.

Niciun semn de panică nu era vizibil, potrivit unor reporteri, dar la faţa locului au fost trimise ambulanţe.

Poliţia a confirmat că un scurt-circuit s-a produs la sistemul electric şi că acesta a provocat o degajare de fum şi o pană în alimentarea cu energie electrică.

După câteva minute, alimentarea cu electricitate a fost restabilită, iar clădirea urma să fie redeschisă rapid, a anunţat agenţia de presă NTB, citând surse din rândul pompierilor.

Per Sandberg, un parlamentar intervievat de postul de televiziune TV2 Nyhetskanalen, a citat colegi care au declarat că au auzit o "bubuitură" urmată de "vibraţii".

Autorităţile au instituit, de asemenea, un cordon de securitate, pentru a ţine curioşii la distanţă.

Nivelul vigilenţei a fost consolidat în Norvegia, în urma atacurilor comise de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici