Familia unei victime a gripei porcine dă în judecată autorităţile din New York

Familia unui profesor, care a fost prima victimă a noului virus gripal A H1N1 din New York, a depus plângere împotriva autorităţilor locale şi medicale, cerând daune în valoare de 40 de milioane de dolari, relatează WCBSTV în pagina electronică.

8 afișări
Imaginea articolului Familia unei victime a gripei porcine dă în judecată autorităţile din New York

Familia unei victime a gripei A H1N1 dă în judecată autorităţile din New York (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Văduva lui Mitchell Wiener împreună cu cei trei fii au declarat că autorităţile nu au reacţionat prompt la declanşarea epidemiei şi nu l-au avertizat pe acesta de expunerea la acest virus, imputându-le totodată modalitatea de gestionare a situaţiei.

Wiener, care a lucrat la o şcoală din Queens, a murit la 17 mai, din cauza virusului noii gripe, fiind internat timp de o săptămână înainte de închiderea şcolii. Moartea sa a survenit probabil din cauza unor complicaţii în afara infectării cu virusul A H1N1, potrivit autorităţilor.

"(Şcolile) se închid din cauza zăpezii, dar nu şi din cauza unei boli care ar putea fi fatală?", a declarat soţia lui Wiener care le reproşează autorităţilor că nu au închis şcoala la primele cazuri semnalate şi că soţul ei a fost tratat numai de gută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici