FBI a percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen care-l cunoştea pe Tamerlan Ţarnaev

Agenţi FBI au percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen, Musa Hagimuradov, care s-a întâlnit cu o lună înainte de atentatul din Boston cu unul dintre presupuşii autori ai atacului, Tamerlan Ţarnaev, a anunţat postul Vocea Americii, relatează RIA Novosti în pagina electronică de vineri.

148 afișări
Imaginea articolului FBI a percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen care-l cunoştea pe Tamerlan Ţarnaev

FBI a percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen ce-l cunoştea pe Tamerlan Ţarnaev (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Poliţia din oraşul Manchester, în statul New-Hampshire, a confirmat că FBI a efectuat o percheziţie şi a examinat hard diskuri ale unor calculatoare aparţinând lui Hagimuradov. Acesta a declarat că a fost condus la Biroul local FBI, unde a fost amprentat şi i s-au făcut analize ADN, potrivit Ria Novosti.

Potrivit FBI, Tamerlan Ţarnaev ar fi achiziţionat un set de focuri de artificii pentru fabricarea de bombe din oraşul Seabrook, la o distanţă de o oră de Manchester. În plus, Tsarnaev se antrena la tir la doar câţiva paşi de domiciliul lui Hagimuradov, în locul de unde ar fi achiziţionat arme şi muniţie, scrie presa citând FBI.

Cei doi s-au cunoscut în 2006, în cursul unei reuniuni a unor ceceni din Boston, cu ocazia unei sărbători religioase, şi au păstrat legătura de atunci.

Hagimuradov a sosit în Statele Unite în 2004, în cadrul unui program de protecţie pentru refugiaţi. Paralizat la nivelul picioarelor, după ce a fost rănit în Cecenia în 2001, el se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Potrivit postului Vocea Americii, el ar fi fost garda de corp al celebrului separatist Ahmed Zakaiev, în prezent emigrant la Londra.

Două explozii au avut loc pe 15 aprilie în apropierea liniei de sosire a maratonului internaţional din Boston, soldate cu trei morţi şi peste 280 de răniţi. Un presupus terorist, Tamerlan Ţarnaev, a murit din cauza rănilor, la spital, pe 19 aprilie, după un schimb de focuri cu poliţia. Fratele său mai mic, Djohar Ţarnaev, a fost arestat în noaptea de 19 spre 20 aprilie într-o suburbie a Bostonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici