FBI analizează simulatorul de zbor confiscat la domiciliul pilotului avionului Boeing 777 - FOTO, VIDEO

Autorităţile malaysiene au cerut ajutor de la FBI pentru a analiza datele electronice ale simulatorului de zbor confiscat la domiciliul pilotului avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a anunţat miercuri un oficial american.

562 afișări
Imaginea articolului FBI analizează simulatorul de zbor confiscat la domiciliul pilotului avionului Boeing 777 - FOTO, VIDEO

FBI analizează simulatorul de zbor confiscat la domiciliul pilotului avionului Boeing 777

Guvernul Malaysiei a cerut poliţiei federale americane să analizeze datele electronice care au fost şterse din simulatorul de zbor, a confirmat pentru AFP un oficial american.

Autorităţile speră că experţi ai FBI vor reuşi să recupereze datele şterse.

Pilotul zborului MH370 Kuala Lumpur-Biejing, care a dispărut cu 239 de persoane la bord, avea la domiciliu un simulator de zbor, însă anchetatorii au constatat că o parte din date au fost şterse la începutul lunii februarie.

Avionul Boeing 777 era pilotat de comandantul Zaharie Ahmad Shah, în vârstă de 53 de ani.

Miercuri, secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a confirmat pentru presă stabilirea unor "contacte" între FBI şi anchetatori malaysieni.

Pe de altă parte, preşedintele american, Barack Obama, a oferit asigurări, miercuri, că Statele Unite consideră o "prioritate absolută" căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.

"Vreau că ei (rudele pasagerilor) să fie siguri că noi considerăm o prioritate absolută" căutarea avionului, a declarat preşedintele american.

"Noi am pus toate mijloacele pe care le avem la dispoziţia procesului de căutare", a adăugat el, într-un interviu acordat postului de televiziune KDFW.

"Cooperarea cu Guvernul malaysian este strânsă", a precizat Obama.

Soarta avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines rămâne necunoscută, la 12 zile de la dispariţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici