Fidel Castro a apărut din nou în public sâmbătă

Liderul cubanez Fidel Castro a apărut sâmbătă în public, pentru a şasea oară în 17 zile, fiind văzut într-o localitate din apropiere de Havana, unde a adus un omagiu martirilor care au murit în atacul asupra cazărmii Moncada în 1953.

15 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro a apărut din nou în public sâmbătă

Fidel Castro a apărut din nou în public sâmbătă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunea cubaneză l-a prezentat pe Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, purtând pantaloni albaştri şi o cămaşă de culoare oliv, în timp ce vizita un mausoleu din Artemisa, la sud-vest de capitala cubaneză.

"Luni se vor aniversa 57 de ani de luptă neobosită pentru independenţa ţării", a spus el.

Cazarma La Moncada, a doua garnizoană a ţării în acea perioadă, a fost atacată la 26 iulie 1953 de un grup de circa 100 de persoane, condus de Fidel Castro. Atacul, care a declanşat revoluţia cubaneză, a fost respins, mai mult de o treime dintre rebeli fiind capturaţi, torturaţi şi ucişi de trupele dictatorului Batista.

Castro a mai fost văzut în public şi la 16 iulie, când a discutat timp de o oră şi jumătate cu ambasadorii cubanezi, la sediul Ministerului de Externe, iar presa a publicat imagini de la întâlnire.

Fidel Castro, care s-a retras din funcţie din motive de sănătate, va împlini în august 84 de ani, iar în ultimele săptămâni a reînceput să apară în public.

Fratele său, Raul, a preluat oficial funcţia de şef al statului comunist în februarie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici