Fidel Castro crede că expulzarea romilor arată că Nicolas Sarkozy este pe cale să "înnebunească"

Liderul cubanez Fidel Castro afirmă, într-un articol publicat luni, că expulzarea romilor din Franţa demonstrează că preşedintele Nicolas Sarkozy este pe cale să "înnebunească", exprimând preocupări în legătură cu arsenalul nuclear francez.

48 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro crede că expulzarea romilor arată că Nicolas Sarkozy este pe cale să "înnebunească"

Fidel Castro crede că expulzarea romilor arată că Nicolas Sarkozy este pe cale să "înnebunească" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fidel Castro reaminteşte că "Franţa este a treia putere nucleară din lume", explicând că "Sarkozy dispune de o valiză pentru lansarea uneia dintre cele 300 de bombe" atomice pe care le deţine Franţa.

"Să presupunem că Sarkozy înnebuneşte subit, aşa cum deja se pare că se întâmplă. Ce va face în acest caz Consiliul de Securitate ONU, cu Sarkozy şi cu valiza sa nucleară?", se întreabă liderul Revoluţiei cubaneze.

Nicolas Sarkozy a ordonat recent expulzarea romilor din Franţa în România şi Bulgaria, o acţiune condamnată pe plan internaţional.

"Oare are el un simţ moral şi etic pentru a lansa un atac împotriva Iranului, pe care îl condamnă pentru presupusa intenţie de a fabrica arme nucleare? Unde este înţelepciunea şi logica acestei politici?", se întreabă Castro.

"Ce se va întâmpla dacă extrema-dreaptă din Franţa decide să îl oblige pe Sarkozy să aplice o politică rasistă care ar intra în contradicţie cu normele UE. Va putea Consiliul de Securitate ONU să răspundă la aceste două întrebări?", subliniază liderul istoric cubanez.

Vineri, Fidel Castro, în vârstă de 84 ani, declarase că romii repatriaţi de Franţa sunt "victimele unui alt fel de Holocaust rasial", declaraţii considerate "inacceptabile" de către Paris.

"Această utilizare a Holocaustului de către domnul Castro arată ignoranţa sa în domeniul istoriei şi dispreţul faţă de victime. Astfel de afirmaţii sunt inacceptabile", a reacţionat Ministerul francez de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici