Fidel Castro nu crede că Barack Obama ar putea evita un conflict nuclear cu Iranul

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro nu crede că preşedintele SUA, Barack Obama, are capacitatea sau intenţia de a opri un conflict militar cu Iranul, care, în opinia lui, ar putea conduce la o catastrofă nucleară.

52 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro nu crede că Barack Obama ar putea evita un conflict nuclear cu Iranul

Fidel Castro nu crede că Barack Obama ar putea evita un conflict nuclear cu Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, din toate elementele realităţii pe care le observ, nu văd să existe cea mai mică posibilitate ca sensul comun să prevaleze şi să se evite războiul, o realitate pe care Obama nu o va putea modifica", afirmă liderul cubanez într-un articol publicat pe site-ul Digital Cubadebate.

Castro, care va împlini 84 de ani, a consacrat nouă articole acestui subiect, începând cu 1 iunie. "Cred că ar fi mult mai realist ca popoarele noastre să se pregătească pentru această realitate. Aceasta este unica speranţă", afirmă Castro.

Fidel Castro notează că Iranul a reuşit să producă 20 de kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută, suficient pentru a fabrica o armă nucleară.

Liderul cubanez i-a trimis o scrisoare fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, în care îi cere să nu permită construirea de baze americane sau NATO în Africa de Sud, avertizând în legătură cu riscul unei "catastrofe nucleare".

"Te rog să foloseşti întreaga ta influenţă morală pentru a menţine Africa de Sud departe de bazele militare NATO şi americane", îi scrie Fidel Castro vechiului său prieten.

În acest mesaj, Fidel Castro avertizează că "omenirea este ameninţată de cel mai mare pericol din istoria sa".

"Popoarele africane care ar supravieţui catastrofei nucleare ce se apropie vor avea nevoie de cunoştinţe ştiinţifice şi de progresele tehnologice sud-africane", subliniază Fidel Castro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici