Filiala Greenpeace din Rusia se închide

Filiala Greenpeace din Rusia se va închide deoarece activităţile sale sunt considerate „indezirabile” de autorităţi, potrivit CNN.

164 afișări
Imaginea articolului Filiala Greenpeace din Rusia se închide

Filiala Greenpeace din Rusia se închide

Biroul Procurorului General al Rusiei a anunţat vineri, prin intermediul unui mesaj publicat pe Telegram, că a decis să „recunoască activităţile Greenpeace ca fiind indezirabile pe teritoriul Federaţiei Ruse". Biroul a susţinut că activităţile Greenpeace International „reprezintă o ameninţare la adresa ordinii constituţionale fundamentale şi a securităţii Federaţiei Ruse".

Greenpeace International a condamnat decizia în două declaraţii

„Ne exprimăm dezacordul categoric cu decizia Parchetului General. Această decizie face ca orice activitate a Greenpeace să fie ilegală în Rusia. Prin urmare, filiala rusă a Greenpeace va fi forţată să se închidă", se arată în comunicatul Greenpeace Rusia.

De asemenea, Greenpeace International a criticat decizia, afirmând că „indică faptul că nu se doreşte protejarea naturii în Rusia".

Zeci de organizaţii au fost clasificate drept „indezirabile" de către autorităţile din Rusia în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici