Finlanda blochează trei achiziţii de proprietăţi având suspiciunea că sunt iniţiate de ruşi

Ministerul finlandez al Apărării a anunţat miercuri că a blocat trei tranzacţii imobiliare. Cel puţin una dintre tranzacţii a implicat o companie deţinută parţial de Rusia. Permiterea achiziţiilor ar putea pune în pericol apărarea teritoriului finlandez, susţin autorităţile din Finlanda.

669 afișări
Imaginea articolului Finlanda blochează trei achiziţii de proprietăţi având suspiciunea că sunt iniţiate de ruşi

Finlanda blochează trei achiziţii de proprietăţi având suspiciunea că sunt iniţiate de ruşi

În octombrie, ministerul a blocat alte trei tranzacţii imobiliare care implicau cumpărători ruşi, invocând motive similare.

Deciziile anunţate miercuri au vizat o proprietate din Ilomantsi, în sud-estul Finlandei, şi două din Sotkamo, în centrul Finlandei, a explicat ministerul Apărării prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Potenţialul cumpărător al proprietăţii din Ilomantsi a fost o companie deţinută parţial de Rusia. Parcela imobiliară din Sotkamo a fost vândută de două ori între companii deţinute de un alt proprietar, a transmis ministerul.

Ministerul finlandez al Apărării nu a spus dacă toate tranzacţiile aveau în spate cumpărători ruşi.

Finlanda a decis să limiteze achiziţiile de proprietăţi ale cetăţenilor ruşi în apropierea locurilor importante din punct de vedere strategic. Limitarea se poate face în baza unor modificări legislative care au intrat în vigoare de la începutul anului 2023, ca răspuns la războiul început de Rusia în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici