Forţele americane şi britanice efectuează noi atacuri asupra rebelilor houthi din Yemen

  • Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat o nouă rundă de atacuri împotriva unor ţinte houthi din Yemen, au declarat trei oficiali americani.
  • Este cea mai recentă acţiune împotriva grupului aliat cu Iranul din cauza atacurilor sale împotriva navelor din Marea Roşie.
1299 afișări
Imaginea articolului Forţele americane şi britanice efectuează noi atacuri asupra rebelilor houthi din Yemen

Forţele americane şi britanice efectuează noi atacuri asupra rebelilor houthi din Yemen

Rebelii houthi, care controlează cele mai populate părţi ale Yemenului, au susţinut că atacurile lor sunt în semn de solidaritate cu palestinienii atacaţi de Israel în Fâşia Gaza.

Oficialii americani, care au vorbit sub rezerva anonimatului, nu au precizat câte ţinte au fost lovite. Anterior, forţele americane şi britanice au lovit în principal rachete şi instalaţii radar ale rebelilor, relatează Reuters.

Atacurile houthi au perturbat transportul maritim global şi au alimentat temerile legate de inflaţia globală. De asemenea, au adâncit îngrijorarea că repercusiunile războiului dintre Israel şi Hamas ar putea destabiliza Orientul Mijlociu.

Însă multiplele lovituri americane din ultima lună nu au reuşit să oprească atacurile houthi împotriva transportului maritim.

Navele de containere au făcut o pauză sau s-au abătut de la Marea Roşie, care duce la Canalul Suez, cea mai rapidă rută de transport de marfă din Asia spre Europa. Multe nave au fost forţate să ia în schimb ruta mai lungă prin Capul Bunei Speranţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici