Fosta amantă a lui David Petraeus nu va fi anchetată pentru "hărţuire online"

Fosta amantă a fostului director CIA David Petraeus Paula Broadwell nu va fi anchetată pentru hărţuirea online a posibilei sale rivale, a anunţat Biroul Procurorului din Tampa, în statul Florida (sud-est).

167 afișări
Imaginea articolului Fosta amantă a lui David Petraeus nu va fi anchetată pentru "hărţuire online"

Fosta amantă a lui David Petraeus nu va fi anchetată pentru "hărţuire online" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezvăluirea relaţiei dintre Broadwell şi generalul Petraeus l-a determinat pe acesta să demisioneze din postul de şef al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

"După ce a analizat legislaţia care se aplică acestui caz, Biroul Procurorului districtului din centrul Floridei a decis să nu declanşeze o anchetă federală cu privire la acuzaţii de «hărţuire online» împotriva Paulei Broadwell", a declarat, citat într-un comunicat, William Daniels, un purtător de cuvânt al Departamentului Justiţiei.

Paula Broadwell era vizată de o anchetă în care era acuzată de trimiterea în mod anonim a unor e-mailuri de ameninţare altei femei, Jill Kelley, pe care era geloasă şi căreia îi cerea să se îndepărteze de David Petraeus.

Jill Kelley, o prietenă veche a generalului în retragere, a semnalat aceste e-mailuri poliţiei federale (FBI), în Florida, care a anunţat că a descoperit că Paula Broadwell a întreţinut o relaţie extraconjugală cu David Petraeus, provocând demisia directorului CIA.

În cursul investigaţiilor sale, FBI a confiscat, de asemenea, documente clasificate pe care Paula Broadwell nu era îndreptăţită să le deţină. Pentru moment, nimic nu arată că directorul CIA este cel care i le-a furnizat.

Acest scandal a afectat şi un alt general de patru stele, John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan, care ar fi întreţinut o corespondenţă "deplasată" cu Jill Kelley. Nominalizarea acestuia la conducerea Comandamentului NATO a fost suspendată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici