Fostul ministru grec de Finanţe Yanis Varoufakis, atacat de un grup de bărbaţi necunoscuţi

Fostul ministru grec de Finanţe Yanis Varoufakis a fost atacat de un grup de bărbaţi necunoscuţi în faţa unui restaurant din Atena.

347 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru grec de Finanţe Yanis Varoufakis, atacat de un grup de bărbaţi necunoscuţi

După ce a fost lovit în faţă, Varoufakis a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu nasul rupt, potrivit site-ului Efimerida ton Syntakton.

Conform acestuia, atacatorii au strigat: „Ieşi afară nenorocitule care ai semnat memorandumurile” şi l-au atacat apoi pe politician.

Varoufakis lua cina cu susţinătorii partidului său, Mera25 (cunoscut în Europa ca Diem25), înainte de atac.

A fost lovit după ce s-a apropiat de oamenii care îl insultau, pentru a discuta cu ei.

Mera25 a definit episodul drept un „atac fascist al bătăuşilor plătiţi”, în timp ce purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, a condamnat episodul.

După atac, Yanis Varoufakis a scris pe Twitter: „Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări".

În 2015, Varoufakis a fost victima unui atac similar în faţa aceluiaşi restaurant.

Varoufakis a apărut subit pe scena politică în 2010, când Atena a pledat pentru un plan de salvare din partea partenerilor săi europeni şi FMI. El a fost unul dintre puţinii economişti care au condamnat planul de salvare, avertizând în legătură cu iminenţa unei distrugeri şi îndemnând Guvernul să opteze pentru default. Cea mai mare parte a economiştilor şi presei a urmat linia oficială, afirmând că Grecia se va relansa economic şi pe pieţe. La vremea respectivă, mai mulţi experţi au avertizat că nu este omul care să facă stânga împrejur sub presiunea creditorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici