Fostul poliţist condamnat pentru moartea lui George Floyd a fost înjunghiat în închisoare. AP: Starea sa este gravă

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis condamnat pentru moartea lui George Floyd, a fost înjunghiat vineri în închisoarea federală şi a fost grav rănit, a anunţat Associated Press, citând o persoană familiarizată cu acest caz.

2947 afișări
Imaginea articolului Fostul poliţist condamnat pentru moartea lui George Floyd a fost înjunghiat în închisoare. AP: Starea sa este gravă

Fostul poliţist condamnat pentru moartea lui George Floyd a fost înjunghiat în închisoare. AP: Starea sa este gravă

Moartea lui Floyd în 2020 a declanşat un val de proteste în întreaga lume împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului, după ce Chauvin, care este alb, a stat cu genuchiul pe gâtul bărbatului de culoare încătuşat timp de mai bine de nouă minute, într-o crimă filmată cu telefonul mobil.

Biroul Federal al Penitenciarelor a confirmat că un deţinut neidentificat a fost atacat în Instituţia Penitenciară Federală din Tucson, în Arizona.

Chauvin, în vârstă de 47 de ani, a fost înjunghiat de un alt deţinut din închisoare, a precizat AP. New York Times a relatat, de asemenea, că Chavin a fost înjunghiat, citând două persoane care au cunoştinţă de acest lucru.

Într-un comunicat, Biroul Federal al Penitenciarelor a precizat că angajaţii închisorii de securitate medie au răspuns la atac şi "au iniţiat măsuri de salvare a vieţii" pentru o persoană, care a fost transportată de serviciile medicale de urgenţă la un spital pentru tratament.

Chauvin ispăşeşte o pedeapsă federală de 21 de ani pentru încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd, precum şi o pedeapsă simultană de 22 ani şi jumătate pentru crimă, în urma condamnării sale în instanţa statului Minnesota.

Chauvin împreună cu trei colegi ofiţeri l-au arestat pe stradă pe Floyd în mai 2020. Floyd era suspectat că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari când a cumpărat ţigări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici