Fostul preşedinte al Rusiei crede că războiul din Ucraina ar putea dura "zeci de ani"

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, care face în mod regulat remarci tranşante despre războiul purtat de Kremlin în Ucraina, a declarat vineri că este posibil ca acest conflict să se prelungească ani de zile.

889 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Rusiei crede că războiul din Ucraina ar putea dura "zeci de ani"

"Acest conflict este pentru o perioadă foarte lungă de timp. Totul este pentru zeci de ani, probabil", a declarat Medvedev, care este în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, subordonat direct preşedintelui, Vladimir Putin

Comentariile au fost făcute în timpul unei vizite în Vietnam, potrivit agenţiei de presă ruse RIA Novosti.

"Atâta timp cât există o astfel de putere la Kiev, vor fi, să zicem, trei ani de încetare a focului, doi ani de conflict, iar apoi totul se va întâmpla din nou", a adăugat el, relatează POLITICO.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa de a pune capăt conflictului încă din acest an, omologul său rus Vladimir Putin a declarat că războiul va fi un "proces de lungă durată".

Oficialii americani au declarat în mod similar că lupta s-ar putea prelungi ani de zile, alăturându-se listei de conflicte "îngheţate", precum cel dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Medvedev face adesea declaraţii controversate despre politica externă, despre care criticii spun că fac parte dintr-o încercare de a-şi păstra o anumită relevanţă politică, în timp ce pare mai radical decât Putin, legitimând astfel deciziile preşedintelui rus.

La începutul acestei luni, ministrul de externe al Ucrainei a declarat că Medvedev nu ar trebui să mai bea înainte posteze pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici