Fostul preşedinte din Honduras, condamnat în SUA într-un proces de trafic de droguri

  • Fostul preşedinte din Honduras, Juan Orlando Hernandez, a fost găsit vinovat de conspiraţie pentru trafic de droguri.
  • Verdictul a fost stabilit de juraţii unui tribunal federal din SUA.
  • Hernandez riscă închisoarea pe viaţă.
67 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte din Honduras, condamnat în SUA într-un  proces de trafic de droguri

Fostul preşedinte din Honduras, condamnat în SUA într-un proces de trafic de droguri

Procesul a ţinut două săptămâni, iar juraţii au avut nevoie de două zile pentru a ajunge la verdict. Judecătorul american va anunţa verdictul în săptămânile următoare. Un avocat al fostului preşedinte a anunţat că decizia va fi contestată, potrivit Reuters.

În timpul regimului lui Hernandez, care a durat din 2014 până în 2022, ţara din America Centrală a primit peste 50 de milioane de dolari în asistenţă din SUA pentru lupta cu traficanţii de droguri şi zeci de milioane de dolari drept ajutor militar.

Departamentul de Justiţie al SUA a spus că Hernandez a abuzat de funcţie acceptând mită de milioane de dolari de la traficanţi pentru a proteja transporturile de cocaină către SUA şi pentru a-şi susţine poziţia politică.

Hernandez a fost arestat şi extrădat în SUA în aprilie 2022, la trei luni după ce şi-a părăsit mandatul. El a pledat nevinovat pentru conspiraţie pentru trafic de droguri şi pentru deţinere de arme. În timpul procesului, mai mulţi traficanţi condamnaţi au mărturisit că l-au mituit pe Hernandez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici