François Hollande: Rusia şi-a asumat riscul unei escaladări periculoase după intervenţia în Ucraina

Preşedintele francez François Hollande a apreciat marţi seară că, trimiţând trupe în Ucraina, "Rusia şi-a asumat riscul unei escaladări periculoase" şi a subliniat posibilitatea adoptării unor "sancţiuni" împotriva Moscovei.

539 afișări
Imaginea articolului François Hollande: Rusia şi-a asumat riscul unei escaladări periculoase după intervenţia în Ucraina

Preşedintele francez François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia şi-a asumat riscul unei escaladări periculoase. În aceste circumstanţe, rolul Franţei şi al Europei este de a exercita toate presiunile necesare, inclusiv prin recurgerea la sancţiuni pentru a găsi calea dialogului şi o ieşire politică din această criză", a declarat Hollande într-o intervenţie la Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), la Paris.

Preşedintele francez a menţionat că Ucraina se confruntă cu "evenimente de o gravitate excepţională care amintesc de o perioadă pe care toţi au crezut-o depăşită, şi anume cea a ingerinţelor, intervenţiilor şi demonstraţiilor militare".

"Rusia cu care noi dialogăm trebuie să înţeleagă că se află în faţa unei alegeri foarte importante pentru viitorul relaţiilor sale cu Europa, iar singura opţiune, am spus bine, singura opţiune, este negocierea. Ucraina trebuie să poată să îşi aleagă destinul recunoscând legăturile sale (...) cu Rusia şi pe care nimeni nu le contestă", a mai afirmat preşedintele francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici