Francois Hollande a discutat cu Donald Trump şi au stabilit să colaboreze pe mai mult planuri

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a discutat telefonic, vineri, cu Donald Trump, preşedintele-ales al Statelor Unite, cei doi lideri stabilind să colaboreze şi să clarifice poziţii privind combaterea terorismului, crizele din Ucraina, Siria şi Irak, informează ziarul Le Monde.

1558 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande a discutat cu Donald Trump şi au stabilit să colaboreze pe mai mult planuri

"Conversaţia lui Francois Hollande cu Donald Trump a durat şapte-opt minute, stabilindu-se că există voinţa de a colabora", au declarat surse din anturajul preşedintelui Franţei.

"Au fost evocate o serie de subiecte şi s-a convenit să colaboreze inclusiv pentru clarificarea unor poziţii în materie de combatere a terorismului, în privinţa conflictelor din Ucraina, Siria, Irak şi a Acordului climatic de la Paris", au explicat sursele citate.

"Au fost amintite valorile şi istoria pe care cele două ţări le împărtăşesc, precum şi relaţiile de prietenie între Franţa şi Statele Unite", au subliniat sursele citate.

Imediat după rezultatul alegerilor, Francois Hollande l-a felicitat pe Donald Trump, explicând că acest lucru "este normal între doi şefi de state democratice", dar semnalând că "începe o perioadă de incertitudine".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici