Frans Timmermans efectuează o vizită în Polonia pentru a discuta pe marginea statului de drept

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectuează marţi o vizită în Varşovia pentru a discuta cu premierul polonez, Beata Szydlo, pe marginea disensiunilor dintre UE şi Polonia privitoare la exercitarea statului de drept, relatează Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Frans Timmermans efectuează o vizită în Polonia pentru a discuta pe marginea statului de drept

Frans Timmermans efectuează o vizită în Polonia pentru a discuta pe marginea statului de drept (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit oficialilor UE, întâlnirea dintre cei doi va avea loc în jurul orei locale 14.00.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană l-a delegat pe Timmermans să transmită o notă diplomatică formală Varşoviei până luni, cu condiţia ca Polonia să facă progrese substanţiale în tratarea problematicilor indicate de UE asupra încălcării drepturilor democratice. O astfel de notă va aduce cu sine şi sancţiuni impuse Poloniei de către UE.

Dar Szydlo, din Partidul Lege şi Dreptate (eurosceptic) fondat de preşedintele polonez, a declarat săptămâna trecută că nu va ceda în faţa niciunui ultimat impus de Bruxelles.

Pe fondul discuţiilor intense din ultimele zile între oficiali, Comisia Europeană a prelungit termenul-limită în acest caz în care Timmermans a fost delegat să coordoneze negocierile şi nu doar să comunice nota diplomatică formală din partea CE, susţin oficiali europeni.

Timmermans "va continua să poarte un dialog constructiv şi să caute soluţii", a declarat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al CE.

După ce a câştigat alegerile din octombie, partidul actualului preşedinte al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, a preluat puterea şi a introdus modificări în Curtea Constituţională a ţării, modificări care subminează independenţa judecătorilor şi aduc atingere standardelor democratice ale Uniunii Europene, avertizează criticii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici