Franţa: 35.000 de agenţi de securitate şi militari vor proteja ceremonia de deschidere a JO 2024

Franţa va desfăşura 35.000 de agenţi de securitate şi militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024, o paradă fluvială prin inima Parisului, de ameninţări de securitate, inclusiv atacuri cu drone, a declarat ministrul de interne, citat de Reuters.

143 afișări
Imaginea articolului Franţa: 35.000 de agenţi de securitate şi militari vor proteja ceremonia de deschidere a JO 2024

Franţa: 35.000 de agenţi de securitate şi militari vor proteja ceremonia de deschidere a JO 2024

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze de-a lungul râului Sena, pe un traseu de 6 km, pentru a vedea delegaţiile naţionale navigând într-o flotilă de bărci de la podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel.

După o ediţie a Jocurilor de la Tokyo, care a avut loc în spatele uşilor închise, Parisul promite un spectacol sportiv deschis maselor, dar se confruntă cu multiple riscuri de securitate, de la lovituri efectuate cu drone şi atacuri cibernetice la activişti pentru climă şi protestatari antiguvernamentali.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că întăririle vor veni de la Ministerul Apărării. Armata franceză are sarcina de a conduce apărarea ţării împotriva atacurilor cu drone.

„Dronele reprezintă o ameninţare cu totul nouă. Am lucrat mult la ameninţarea clasică, fie că este vorba de delincvenţi, fie că este vorba de o persoană înarmată cu o armă, o bombă, orice ar fi acea bombă... Ştim cum să detectăm şi să combatem această ameninţare”, a declarat Darmanin într-o conferinţă de presă.

„Sosirea dronelor încărcate cu explozibili în teatrul de operaţiuni civile este o noutate. Nu există nicio certitudine că această ameninţare se va materializa, dar este cea mai greu de oprit”.

Darmanin a declarat că guvernul va cere forţelor de poliţie din alte părţi ale Europei să îşi intensifice schimbul de informaţii cu privire la persoanele care ar putea reprezenta o ameninţare teroristă pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul francez.

El a declarat că Franţa a cerut, de asemenea, Comisiei Europene să i se permită să restabilească controalele la frontieră în timpul Jocurilor Olimpice şi al Cupei Mondiale de Rugby din acest an pentru persoanele care sosesc din ţările din Spaţiul Schengen, care nu necesită paşaport şi care permite circulaţia fără restricţii a persoanelor.

Comisia Europeană va da curs, fără îndoială, cererii Franţei, dar Parisul aşteaptă încă un răspuns, a continuat ministrul.

Reuters a dezvăluit că organizatorii Paris 2024 au plănuit să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel, deşi nu în vârful monumentului.

Darmanin a declarat că se aşteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la evenimentul de lansare a Jocurilor, inclusiv 100.000 care vor plăti până la 2.700 de euro fiecare pentru un loc pe malul inferior al râului.

Spectatorii vor putea vedea holograme pe apă, dansatori pe acoperişurile clădirilor din apropiere şi spectacole aeriene.

„Ştim că cel mai mare eveniment al planetei va atrage o mulţime de oameni care vor să petreacă şi apoi, fără îndoială, alţii care vor să strice petrecerea”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici