Franţa a semnat un acord cu Qatarul privind vânzarea a 24 de de avioane militare Rafale

Franţa a ajuns la un acord pentru livrarea în Qatar a 24 de avioane de vânătoare de tip Rafale, informează site-ul postului Euronews.

317 afișări
Imaginea articolului Franţa a semnat un acord cu Qatarul privind vânzarea a 24 de de avioane militare Rafale

Franţa a semnat un acord cu Qatarul privind vânzarea a 24 de de avioane militare Rafale (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Contractul, în valoare de 6,3 miliarde de euro, este al treilea de acest tip semnat recent de compania Dassault Aviation, după acorduri privind vânzarea de avioane de vânătoare Rafale în Egipt şi India.

Avioanele de vânătoare Rafale vor fi dotate cu rachete de tip MBDA, livrate tot de Dassault Aviation. În plus, Franţa va instrui 36 de piloţi din Qatar şi 100 de tehnicieni aeronautici.

Compania Dassault Aviation se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea grupurilor americane şi britanice. Potrivit oficialilor francezi, acordul semnat cu Qatarul reflectă intenţia ţărilor din Orientul Mijlociu de a evita dependenţa de armamentul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici