Franţa îi furnizează României piese de artilerie antiaeriană după recentul atac rusesc de la graniţă

Franţa întăreşte flancul estic al NATO după ce Rusia a bombardat portul Reni, la 200 de metri de frontiera NATO.

16554 afișări
Imaginea articolului Franţa îi furnizează României piese de artilerie antiaeriană după recentul atac rusesc de la graniţă

Public Domain

În România vor fi dislocate patru sisteme de artilerie autorpropulsată CAESAR de 155 mm din Franţa.

Anterior, francezii au furnizat ţării noastre tancuri Leclerc, unităţi de infanterie şi sisteme de rachete antiaeriene MAMBA. 

Într-un efort de prevenire şi combatere a războiului cu Rusia, NATO a dezvoltat opt grupuri de luptă permanente dislocate în Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. 

Potrivit Monitorului Apărării şi Securităţii, în România se află staţionaţi doar 1000 de militari NATO, la nivelul unui batalion, deşi solicită să crească numărul acestora la 4000 după tensiunile cu Rusia din ultima vreme. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici