Franţa încearcă să-şi "repare" imaginea degradată de polemica pe tema romilor

Ambasadorul Franţei pentru drepturile omului, Francois Zimeray, a declarat că a depus eforturi intense la New York pentru a "repara" imaginea degradată a ţării sale, cauzată de polemica pe tema romilor, relatează postul France24, în pagina electronică.

26 afișări
Imaginea articolului Franţa încearcă să-şi "repare" imaginea degradată de polemica pe tema romilor

Franţa încearcă să-şi "repare" imaginea degradată de polemica pe tema romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În această săptămână de pledoarie, am dus o muncă intensă de explicaţii faţă de toţi cei care erau uimiţi de veştile care veneau din Franţa, în care nu recunoşteau ţara pe care o ştiau", a declarat Zimeray pentru AFP. El a precizat că a discutat de mai multe ori cu subsecretarul de Stat american pentru drepturile omului, Michael Posner.

Desfiinţarea taberelor ilegale şi expulzarea romilor din Franţa către ţările de origine, în principal în România, dar şi discursul pe tema securităţii care face o legătură între romi şi criminalitate, sunt criticate în Europa şi în lume. Parisul se apără, cerând ţărilor de origine şi Europei să acţioneze pentru integrarea romilor.

Zimeray a avut întâlniri cu organizaţii neguvernamentale, între care şi Human Rights Watch, cu organizaţii evreieşti americane, cu laureatul Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel, precum şi cu foştii comisari ai ONU pentru Drepturile Omului Mary Robinson şi Louise Arbour.

"Nu pot lăsa să se rezume acţiunea ţării mele la o circulară anulată pe tema romilor", a menţionat el. "Cea mai bună modalitate de a repara atingerea adusă imaginii noastre este să arătăm că avem iniţiativă privind drepturile omului", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici