Franţa prelungeşte măsura închiderii ambasadei din Yemen

Franţa a decis prelungirea măsurii de închidere a ambasadei din Yemen până pe 11 august, personalul diplomatic fiind limitat la nivelul minim, anunţă Ministerul francez de Externe.

81 afișări
Imaginea articolului Franţa prelungeşte măsura închiderii ambasadei din Yemen

Franţa prelungeşte măsura închiderii ambasadei din Yemen (Imagine: Hepta)

"Ambasada Franţei la Sanaa va rămâne închisă cel puţin până duminică, 11 august, şi au fost luate măsuri pentru limitarea la minimum a personalului diplomatic", a precizat Ministerul francez de Externe.

"Reiterăm recomandările privind vigilenţa sporită şi limitarea deplasărilor cetăţenilor francezi în Yemen", adaugă diplomaţia franceză.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârşitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al reţelei teroriste Al-Qaida, cetăţenii americani fiind îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă în timpul deplasărilor externe. Potrivit ziarului The New York Times, la originea măsurilor speciale de securitate se află comunicaţii între lideri ai reţelei Al-Qaida interceptate de serviciile de spionaj americane. Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi în străinătate. În paralel, Statele Unite au anunţat vineri închiderea a zeci de ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor ameninţări specifice provenind în principal din Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici