Franţa şi Germania condamnă atacul terorist din Paris. Atacatorul era în vizorul autorităţilor din 2016 şi a stat în închisoare patru ani

  • Preşedintele Franţei şi ministrul german de Externe au condamnat atacul cu cuţitul comis sâmbătă la Paris, soldat cu moartea unui cetăţean german şi doi răniţi.
  • Procurorii francezi au deschis o anchetă în legătură cu acest atac.
1172 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania condamnă atacul terorist din Paris. Atacatorul era în vizorul autorităţilor din 2016 şi a stat în închisoare patru ani

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Poliţia a arestat un francez în vârstă de 26 de ani, care se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate, la scurt timp după atacul de sâmbătă seara, în apropiere de Turnul Eiffel. Oficialii au declarat că bărbatul ucis se afla împreună cu soţia sa când a fost atacat şi înjunghiat mortal pe Quai de Grenelle, scrie Politico.

"Transmit toate condoleanţele mele familiei şi apropiaţilor cetăţeanului german care a murit în această seară în timpul atacului terorist de la Paris", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron pe platforma X. "Parchetul naţional antiterorism va fi responsabil pentru a face lumină în acest caz, astfel încât să se facă dreptate în numele poporului francez", a spus el.

Serviciile de urgenţă au tratat cei doi răniţi, un cetăţean francez şi un turist străin, ale căror răni nu le-a pus viaţa în pericol.

În urma arestării sale, atacatorul a declarat poliţiei că era îndurerat de cât de mulţi musulmani "mor în Afganistan şi în Palestina", a declarat sâmbătă seara ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin. Suspectul a stat patru ani în închisoare pentru că a planificat un alt atac în 2016.

"Veşti şocante de la Paris", a scris ministrul german de Externe, Annalena Baerbock. "Gândurile mele sunt alături de prietenii şi familia tânărului german care a fost ucis în presupusul atac islamist. Avea aproape toată viaţa înainte", a spus ea. "Ura şi teroarea nu îşi au locul în Europa", a mai spus Baerbock.

Cele două persoane rănite în acest incident sunt un francez în vârstă de aproximativ 60 de ani şi un turist britanic, a relatat BBC.

Incidentul de sâmbătă are loc la mai puţin de două luni după un incident similar în oraşul Arras din nordul Franţei. Un profesor a fost ucis şi două persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul la o şcoală din Arras la mijlocul lunii octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici