Franţa transmite un "mesaj de prudenţă" ambasadelor sale ca urmare a intervenţiei militare din Mali

Parisul a transmis un "mesaj de prudenţă" ambasadelor sale din lume în vederea detectării unor eventuale reacţii ostile legate de intervenţia militară franceză în Mali, a anunţat marţi seara Ministerul Afacerilor Externe.

242 afișări
Imaginea articolului Franţa transmite un "mesaj de prudenţă" ambasadelor sale ca urmare a intervenţiei militare din Mali

Franţa transmite un "mesaj de prudenţă" ambasadelor sale ca urmare a intervenţiei militare din Mali

"Un mesaj general de prudenţă a fost transmis ambasadelor noastre şi un dialog are loc cu ele", a declarat pentru AFP o sursă diplomatică din cadrul ministerului.

Acest "mesaj de prudenţă" preconizează "măsuri obişnuite de observare" pentru a detecta dacă există reacţii ostile faţă de Franţa şi acordă sfaturi agenţilor de la ambasadw şi francezilor să evite mulţimile, de exemplu, a anunţat aceeaşi sursă.

Potrivit consulatului general al Franţei în Egipt, ambasada Franţei de la Cairo a solicitat autorităţilor egiptene să asigure securitatea intereselor sale în ţară, în urma unor apeluri la proteste, vineri, împotriva intervenţiei militare franceze în Mali.

"Ca reacţie la această intervenţie, diverse grupuri extremiste au exprimat public ameninţări împotriva intereselor Franţei, mai ales în ţările arabe", a subliniat Consulatul General într-un mesaj adresat comunităţii franceze.

Franţa a lansat la 11 ianuarie o intervenţie în Mali pentru a opri înaintarea unor combatanţi islamişti care controlează nordul ţării către capitala Bamako.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici