Franţa va decide în octombrie dacă va anula vânzarea navelor militare Mistral către Rusia

O eventuală anulare a vânzării navelor militare de tip Mistral către Rusia va fi decisă în octombrie, în momentul livrării, a afirmat joi ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian.

343 afișări
Imaginea articolului Franţa va decide în octombrie dacă va anula vânzarea navelor militare Mistral către Rusia

Franţa va decide în octombrie dacă va anula vânzarea navelor militare Mistral către Rusia

"Livrarea primei nave va avea loc în octombrie. Prin urmare, problema privind anularea se va pune în octombrie", a subliniat Le Drian pentru RMC şi BFMTV.

Luni, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a afirmat că Franţa ar putea "lua în calcul anularea acestei vânzări dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin continuă să facă ceea ce face" în Ucraina.

Miercuri, Germania a considerat "nerecomandabil" comerţul de arme cu Rusia şi a suspendat un vast proiect de furnizare de echipamente încheiat între grupul din industria apărării Rheinmetall şi autorităţile ruse.

În acest context, ministrul adjunct rus al Apărării, Iuri Borisov, a anunţat că Rusia îşi va cere "drepturile până la capăt", în cazul în care Franţa va anula din cauza crizei ucrainene contractul de livrare a două nave militare de tip Mistral.

Contractul semnat în 2011 prevede penalităţi în cazul ruperii acestuia, a amintit oficialul rus.

El a apreciat că ruperea contractului ar afecta reputaţia Franţei "în faţa comunităţii internaţionale".

Franţa a semnat cu Rusia în 2011 un contract de vânzare a două nave de proiecţie şi comandament (BPC) de tip Mistral, în valoare de peste un miliard de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici