Frattini nu ia în considerare serios activarea clauzei de salvgardare pe justiţie

Comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, a declarat că, deşi are în vedere toate opţiunile în cazul României şi Bulgariei, nu ar spune că ia în considerare, la modul serios, activarea unor clauze de salvgardare în zona sa de responsabilităţi.

1 afișare
Imaginea articolului Frattini nu ia în considerare serios activarea clauzei de salvgardare pe justiţie

Frattini nu ia în considerare serios activarea clauzei de salvgardare pe justiţie

Atât România, cât şi Bulgaria au înregistrat progrese în ceea ce priveşte reformele din sistemul judiciar şi combaterea crimei organizate, însă unele probleme persistă în continuare, cum ar fi intervalul de timp foarte lung necesar pentru a aduce în instanţele din Bulgaria suspecţii de infracţiuni, a afirmat Franco Frattini.

"Am în vedere toate opţiunile posibile, dar nu aş spune că iau în considerare, la modul serios, activarea unor clauze de salvgardare în zona mea de responsabilităţi", a declarat Frattini, care a refuzat să ofere comentarii în legătură cu situaţia din alte domenii, care nu intră în autoritatea sa.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a declarat că raportul Comisiei Europene privind România va fi obiectiv şi corect, reflectând atât progresele, cât şi sectoarele care necesită încă măsuri de reformă, iar informaţiile privind clauza de salvgardare sunt doar speculaţii deoarece nu a fost luată o decizie.

"Pot spune că raportul nostru va fi obiectiv, corect şi fundamentat (...) Vă sfătuiesc să nu luaţi în considerare speculaţiile privind activarea clauzei de salvgardaredeoarece concluziile nu au fost conturate încă", a spus Barroso.

Barroso a precizat că este optimist în legătură cu acţiunile autorităţilor române şi a precizat că angajamentul şi credibilitatea ţării în exterior sunt "cruciale".

El a explicat că această credibilitate externă, esenţială pentru investiţii străine şi comunitatea Uniunii Europene, se obţine dacă se arată tuturor statelor membre UE că există solidaritate în lupta împotriva corupţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici