Video Furtuna tropicală Edouard se îndreaptă spre Texas şi Louisiana

Furtuna tropicală Edouard s-a intensificat, luni, în timp ce străbătea Golful Mexic şi se va abate, probabil, asupra coastelor statului american Texas cu forţa unui uragan, au avertizat serviciile de meteorologie.

47 afișări

Edouard, cea de-a cincea furtună tropicală din 2008 formată deasupra Oceanului Atlantic, este insoţit de rafale de vânt de până la 97 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul Naţional American pentru uragane.

Furtuna are 20 la sută şanse să atingă intensitatea unui uragan, cu rafale de vânt de până la 119 kilometri pe oră, înainte de a se abate asupra coastelor statelor Texas şi Louisiana, potrivit sursei citate.

Edouard se îndrepta spre vest-nord-vest cu o viteză de 13 kilometri pe oră.

Autorităţile din cele două state americane au emis un avertisment populaţiei. Furtuna ar putea fi însoţită de ploi care vor măsura până la 13 centimetri pe metru pătrat în Louisiana şi până la 25 de centimetri pe metru pătrat în Texas.

Guvernatorul de Texas, Rick Perry, a declarat 17 comitate zone de dezastru şi a mobilizat 1.200 de membri ai Gărzilor Naţionale. Guvernatorul statului Bobby Jindal a declarat starea de urgenţă în Louisiana.

"Principala noastră preocupare sunt penele de curent şi inundaţiile din oraşe", a declarat Mark Sloan, coordonatorul echipelor de intervenţie din comitatul Harris.

Mai multe instalţii petroliere din Golful Persic au fost închise iar personalul a fost evacuat.

Sezonul uraganelor, extins pe o perioadă de şase luni şi care a debutat la 1 iunie, a curpins deja două furtuni tropicale care au evoluat în uragane. Luna trecută a fost cea mai activă de când autorităţile au început să monitorizeze acest tip de furtuni în 1851.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici