G7 cere clarificări Rusiei cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi

Miniştrii de externe aparţinând grupului de naţiuni G7 fac apel la Rusia să clarifice circumstanţele morţii lui Alexei Navalnîi, relatează SkyNews.

531 afișări
Imaginea articolului G7 cere clarificări Rusiei cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi

G7 cere clarificări Rusiei cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi

Miniştrii de externe din statele aparţinând grupului de naţiuni G7 fac apel la Rusia să clarifice circumstanţele morţii lui Alexei Navalny.

„Ei şi-au exprimat indignarea faţă de moartea în detenţie a lui Alexei Navalnîi, condamnat pe nedrept pentru activităţi politice legitime şi lupta sa împotriva corupţiei”, potrivit unui comunicat publicat de Italia, care prezidează în prezent G7.

Miniştrii de externe din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite s-au întâlnit sâmbătă la München.

Disidentul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare, a anunţat vineri Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispăşea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracţiuni despre care el a susţinut că sunt înscenate cu scop politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici