Gafă de proporţii în cursa electorală pentru Casa Albă - VIDEO

Rick Perry, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane din 2012, a fost, miercuri, victima unui lapsus în plină dezbatere televizată, dar a asigurat că îşi va continua campania electorală.

3542 afișări
Imaginea articolului Gafă de proporţii în cursa electorală pentru Casa Albă - VIDEO

Rick Perry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul Texasului, care de obicei se simte foarte lejer în astfel de exerciţii, a început miercuri seara să enumere trei departamente federale pe care intenţionează să le desfiinţeze dacă îl va învinge pe preşedintele Barack Obama la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

"Când voi fi (la putere), vor fi desfiinţate trei departamente. Cel pentru Comerţ, Departamentul Educaţiei şi ... care este cel de-al treilea ...", s-a bâlbăit el în faţa camerelor de luat vederi ale postului de televiziune CNBC şi a altor şapte candidaţi republicani la învestitură.

"Al treilea, nu pot, îmi pare rău, nu pot", a bâiguit Perry pe fondul râsetelor din public.

Discuţia a fost reluată apoi, iar după 15 minute, Rick Perry a declarat: "De fapt voiam să vorbesc despre Departamentul Energiei".

Joi dimineaţa, Rick Perry a făcut turul emisiunilor matinale pentru a încerca să se justifice.

"Sunt om", a suspinat el în cadrul emisiunii Today Show de la NBC, în timp ce pe ABC, guvernatorul, aflat la distanţă în sondaje de Mitt Romney şi Herman Cain, a asigurat că incidentul nu îl va impiedica să îşi continue campania electorală.

"Mergem în întâmpinarea americanilor, le vorbim de subiecte despre care credem că le plac. Alte erori vor fi comise şi le vom repara pe parcurs. Dar americanii ştiu să ierte", a considerat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici