Garda Naţională a Rusiei deţine controlul asupra centralei nucleare Zaporijjea, anunţă Moscova

Garda Naţională a Rusiei deţine în prezent controlul deplin asupra centralei nucleare ucrainene Zaporijjea (Zaporizhzhya), potrivit presei de stat citată de BBC.

415 afișări
Imaginea articolului Garda Naţională a Rusiei deţine controlul asupra centralei nucleare Zaporijjea, anunţă Moscova

Garda Naţională a Rusiei deţine controlul asupra centralei nucleare Zaporijjea, anunţă Moscova

Media citează un oficial al Gărzii Naţionale care a declarat că angajaţii centralei lucrează "normal" şi că membrii Gărzii Naţionale din Ucraina care o apărau au predat armele şi au fost eliberaţi.

Anterior, ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluşcenko, a acuzat trupele ruseşti că au torturat personalul uzinei, spunând că angajaţii erau ţinuţi ostatici.

De asemenea, el a avertizat că Rusia va forţa conducerea uzinei să emită o declaraţie falsă care va fi folosită în scopuri propagandistice.

Afirmaţiile atât ale Rusiei, cât şi ale Ucrainei nu au fost verificate, notează BBC.

Săptămâna trecută, Rusia a ocupat uzina - cea mai mare din Europa - după ce a bombardat-o timp de câteva ore.

Liderii mondiali au acuzat Rusia că prin acţiunile sale pune în pericol siguranţa unui întreg continent, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Moscova a declanşat "teroarea nucleară".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici