Geert Wilders promite, la începerea campaniei electorale, că va elimina "pleava marocană" din Olanda

Geert Wilders, liderul formaţiunii populist-naţionaliste Partidul Libertăţii (PVV), a promis sâmbătă, la începerea campaniei electorale, că va elimina "pleava marocană" din Olanda, îndemnând cetăţenii să voteze, în martie, pentru recăpătarea controlului asupra naţiunii.

2818 afișări
Imaginea articolului Geert Wilders promite, la începerea campaniei electorale, că va elimina "pleava marocană" din Olanda

Geert Wilders promite, la începerea campaniei electorale, că va elimina "pleava marocană" din Olanda (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

"Există multă pleavă marocană în Olanda care a transformat străzile în locuri nesigure", a declarat Geert Wilders, înconjurat de un puternic dispozitiv de securitate, în cursul unui eveniment de campanie desfăşurat în zona Spijkenisse din Rotterdam.

"Dacă vreţi să vă recăpătaţi ţara, trebuie să o faceţi din nou naţiunea poporului olandez, votând cu un singur partid", a spus Wilders, liderul formaţiunii populiste eurosceptice Partidul Libertăţii (PVV, extremă-dreapta).

Geert Wilders, care trăieşte într-o locuinţă secretă după ce un militant islamist l-a ucis în 2004 pe regizorul Theo van Gogh, speră că ascensiunea populismului la nivel global îl va propulsa la putere după scrutinul parlamentar programat în Olanda pe 15 martie, comentează site-ul agenţiei Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici