Coaliţia internaţională condusă de SUA anunţă distrugerea unui centru de comandă Stat Islamic în Irak

Coaliţia antiteroristă internaţională coordonată de Statele Unite a anunţat sâmbătă distrugerea unui centru de comandă al reţelei teroriste Stat Islamic situat în incinta unui complex medical din oraşul irakian Mosul, însă organizaţia extremistă sunnită a denunţat un raid soldat cu victime civile.

550 afișări
Imaginea articolului Coaliţia internaţională condusă de SUA anunţă distrugerea unui centru de comandă Stat Islamic în Irak

Coaliţia internaţională condusă de SUA anunţă distrugerea unui centru de comandă Stat Islamic în Irak (Imagine: hepta / Mediafax Foto)

Bombardamentele au vizat un complex medical situat în vestul oraşului Mosul, o zonă aflată sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic. Potrivit coaliţiei internaţionale coordonate de SUA, în compexul medical era amenajat un centru de comandă al reţelei teroriste.

"Coaliţia internaţională a putut stabili, pe baza unor informaţii colectate pe teren, prin operaţiuni de supraveghere şi recunoaştere, că reţeaua Stat Islamic nu utiliza clădirea în scopuri medicale şi că în imobil nu erau civili", precizează un comunicat oficial.

Organizaţia teroristă sunnită a contestat comunicatul, precizând că bombardamentul s-a soldat cu moartea a 18 persoane, majoritatea femei şi copii, alţi 47 de oameni fiind răniţi.

Informaţiile nu pot fi verificate din surse independente."Coaliţia internaţională a putut stabili, pe baza unor informaţii colectate pe teren, prin operaţiuni de supraveghere şi recunoaştere, că reţeaua Stat Islamic nu utiliza clădirea în scopuri medicale şi că în imobil nu erau civili", precizează un comunicat oficial.

Organizaţia teroristă sunnită a contestat comunicatul, precizând că bombardamentul s-a soldat cu moartea a 18 persoane, majoritatea femei şi copii, alţi 47 de oameni fiind răniţi.

Informaţiile nu pot fi verificate din surse independente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici