Coreea de Nord avertizează Malaysia, denunţând un complot după asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Coreea de Nord a transmis un avertisment Malaysiei, acuzând-o că ar complota împotriva sa, în contextul arestării celui de-al patrulea suspect în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

8122 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează Malaysia, denunţând un complot după asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Coreea de Nord avertizează Malaysia, denunţând un complot, după asasinarea fratelui vitreg a lui Kim Jong-Un (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Poliţia malaysiană a anunţat arestarea unui nord-coreean, Ri Jong Chol, în vârstă de 46 de ani, în investigaţia privind asasinarea lui Kim Jong-Nam. Este al patrulea suspect arestat în acaest caz, ceilalţi având documente din Vietnam, Indonezia şi Malaysia.

Regimul stalinist de la Phenian pare să încerce să blocheze investigaţia din Malaysia, refuzând autopsia corpului lui Kim Jong-Nam şi cerând repatrierea acestuia.

"Vom avea o ripostă puternică la acest act al Malaysiei şi al forţelor ostile Coreei de Nord, vom sesiza instanţe internaţionale", a transmis Ambasada nord-coreeană din Kuala Lumpur.

"Am cerut vehement predarea cadavrului, dar am fost refuzaţi", a adăugat misiunea diplomatică nord-coreeană, argumentând că, potrivit poliţiei malaysiene, cauza decesului este atac de cord.

"Acest lucru sugerează că ne induc în eroare, că ne ascund ceva; colaborează cu forţe externe care sunt interesate să distrugă imaginea Coreei de Nord", susţine reprezentanţa Phenianului.

Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost asasinat în urmă cu câteva zile pe aeroportul din Kuala Lumpur, autorităţile malaysiene suspectând regimul de la Phenian în acest caz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici