General american: Contraofensiva din Ucraina va fi lungă şi sângeroasă

Generalul american Mark Milley a declarat, despre contraofensiva din Ucraina că va fi lungă şi sângeroasă, potrivit BBC.

1625 afișări
Imaginea articolului General american: Contraofensiva din Ucraina va fi lungă şi sângeroasă

General american: Contraofensiva din Ucraina va fi lungă şi sângeroasă

Generalul Mark Milley a declarat că nu este surprins de faptul că progresul a fost mai lent decât se prevăzuse, dar a adăugat că Ucraina „avansează în mod constant”.

„Merge un pic mai încet, dar asta face parte din natura războiului”, a spus el.

Acest lucru vine în timp ce Volodimir Zelenski a acuzat „unii” parteneri occidentali că au întârziat pregătirea promisă pentru piloţii ucraineni.

Mai multe ţări occidentale s-au angajat să antreneze piloţii Kievului pe avioane de luptă F-16 fabricate în SUA, dar preşedintele ucrainean a declarat că unii aliaţi „au întârziat” cu privire la această promisiune.

Preşedintele Zelenski a recunoscut anterior că ofensiva ucraineană a progresat lent.

Vineri, generalul Milley, şeful Statului Major Întrunit, a declarat în faţa unei audienţe la Clubul Naţional de Presă din Washington că contraofensiva „avansează constant, îşi croieşte în mod deliberat drum prin câmpuri minate foarte dificile... 500 de metri pe zi, 1.000 de metri pe zi, 2.000 de metri pe zi, genul acesta de lucruri”.

El a adăugat că nu a fost surprins de faptul că progresul a fost mai lent decât se aştepta. „Războiul pe hârtie şi războiul real sunt diferite. În războiul real, mor oameni adevăraţi”, a spus el.

„Oameni reali sunt pe acele linii de front şi oameni reali sunt în acele vehicule. Corpuri reale sunt sfâşiate de explozibili puternici. Ceea ce am spus eu a fost că va dura şase, opt, zece săptămâni, va fi foarte dificil. Va fi foarte lung şi va fi foarte, foarte sângeros. Şi nimeni nu ar trebui să-şi facă iluzii în legătură cu toate acestea”.

Soldaţii ucraineni „asaltează prin câmpuri minate şi în tranşee”, a spus el, adăugând că „aceasta este literalmente o luptă pentru viaţa lor”.

El a spus că SUA oferă Ucrainei „cât de mult ajutor este posibil din punct de vedere uman”.

Generalul Milley este principalul consilier militar al preşedintelui, al secretarului apărării şi al Consiliului Naţional de Securitate.

Între timp, comandantul militar-şef al armatei ucrainene, Valery Zaluzhny, a declarat că contraofensiva a fost împiedicată de lipsa unei puteri de foc adecvate.

Într-un interviu pentru Washington Post publicat vineri, el a declarat că a fost frustrat de livrările lente de arme promise de Occident, de la avioane de luptă moderne la muniţie de artilerie.

„Nu am nevoie de 120 de avioane. Nu am de gând să ameninţ întreaga lume. Un număr foarte limitat ar fi suficient”, a declarat el.

Separat, se pare că şeful Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, William Burns, ar fi efectuat luna trecută o vizită neanunţată în Ucraina, unde s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski şi cu oficiali ai serviciilor secrete ucrainene.

Directorul CIA ar fi discutat despre contraofensiva Ucrainei împotriva forţelor ruseşti, precum şi despre reafirmarea angajamentului SUA în ceea ce priveşte schimbul de informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici