Geniile care revoluţionează lumea, cel mai de succes produs de export al Indiei

India nu exportă doar faimoasele textile căutate de fabricile din toată lumea, ci şi...directori de multinaţionale. Cu studii de management şi MBA, aceştia ocupă fotoliul de CEO în companii precum MasterCard sau Pepsi.

950 afișări
Imaginea articolului Geniile care revoluţionează lumea, cel mai de succes produs de export al Indiei

Geniile care revoluţionează lumea, cel mai de succes produs de export al Indiei (Imagine: www.incont.ro)

Vindi Banga şi fratele sau Ajay au absolvit facultăţi şi MBA-uri de renume din Vest. Astăzi, primul este CEO în cadrul Unilever, iar Ajay conduce firma de private equity Clayton, Dubilier and Rice.

Însă, cei doi nu sunt cazuri izolate. Lista directorilor de succes, cu rădăcini indiene, îi include pe CEO-ul Citigroup, Vikram Pandit, şi pe cel al PepsiCo, Indra Nooyi. De altfel, aceasta din urmă a fost aleasă anul trecut, pentru al patrulea an la rând, cea mai influentă prezenţă feminină din mediul de business de către revista Forbes. Ambii au urmat cursurile prestigioasei universităţi Harvard.

Citeşte mai multe despre liderii de succes născuţi în India pe www.incont.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici