George Floyd va avea o statuie în Union Square din New York

O statuie a lui George Floyd care a fost vandalizată în cartierul Brooklyn din New York a fost recondiţionată şi va fi dusă în embelmatica Union Square din Manhattan, relatează The Guardian.

1711 afișări
Imaginea articolului George Floyd va avea o statuie în Union Square din New York

George Floyd va avea o statuie în Union Square din New York

Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost ucis de un ofiţer de poliţie în Minneapolis în mai anul trecut, o crimă care a stârnit proteste la nivel mondial împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei.

La începutul acestui an, ofiţerul, Derek Chauvin, a fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.

Statuia lui Floyd a fost dezvăluită în Brooklyn ân ziua în care a fost sărbătorit Juneteenth, pe Flatbush Avenue. Cinci zile mai târziu, pe 24 iunie, a fost vandalizată cu vopsea neagră şi a fost marcată cu sigla unui grup ce militează pentru supremaţia albilor. Nu s-au făcut încă arestări în urma actului de vandalism.

Membrii grupului care a pus statuia în Brooklyn au recondiţionat-o şi au decis să o mute în Union Square în Manhattan ca parte a expoziţiei din septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici