Germania a încheiat un acord privind trimiterea migranţilor înapoi în Spania

Germania va trimite mai mulţi migranţi înapoi în Spania, în urma unui acord semnat între cele două ţări privind refugiaţii care au cerut azil în Spania, dar au plecat ulterior în Germania, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania, relatează Reuters.

1131 afișări
Imaginea articolului Germania a încheiat un acord privind trimiterea migranţilor înapoi în Spania

Germania a încheiat un acord privind trimiterea migranţilor înapoi în Spania

Acordul, primul de acest tip, a fost semnat luni de către cele două ţări şi vine în urma unei dispute în Germania privind migranţii, care aproape a destrămat relaţiile din Guvern.

Începând de duminică, Germania va putea să trimită înapoi migranţii veniţi din Spania, care au solicitat azil în ţară.

Spania nu a cerut nimic în schimb, conform acordului, a declarat Eleonore Petermann, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania.

Germania încearcă să încheie acorduri similare şi cu Italia şi Grecia. Negocierile sunt încă în desfăşurare, din cauza cerinţelor pe care cele două ţări le au în schimbul primirii migranţilor.

Spania a devenit principala destinaţie pentru refugiaţii veniţi din Africa, după ce Italia a decis că nu va mai primi migranţi. Peste 19.000 de refugiaţi au ajuns în Spania în primele cinci luni ale anului 2018.

Peste 1.6 milioane de migranţi au ajuns în Germania în ultimii patru ani, provocând tensiuni majore în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici