Germania pune la dispoziţie 150.000 de locuri de muncă pentru români, bulgari şi croaţi

Germania pune la dispoziţie, anul acesta, 150.000 de locuri de muncă pentru cetăţenii români, bulgari şi croaţi, cele mai multe posturi fiind de ingineri, medici, bucătari şi ospătari, informează site-ul Novinite.com, citând date oficiale din Germania.

64 afișări
Imaginea articolului Germania pune la dispoziţie 150.000 de locuri de muncă pentru români, bulgari şi croaţi

Germania pune la dispoziţie 150.000 de locuri de muncă pentru români, bulgari şi croaţi (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Deşi România şi Bulgaria sunt membre UE, cetăţenii din cele două ţări trebuie să aibă permise de muncă pentru a lucra în zece state europene, inclusiv în Germania.

Străinii care ajung în Germania cu promisiunea unui loc de muncă au dreptul intentării unei acţiuni în justiţie împotriva angajatorului dacă acesta nu respectă condiţiile legale de lucru.

În ultima vreme, politicienii bulgari au recut ridicarea restricţiilor impuse bulgarilor şi românilor pe piaţa muncii din zece vechi state membre.

Restricţiile pot fi menţinute până în 2013, dacă ţările respective prezintă dovezi care atestă că bulgarii şi românii îngreunează pieţele naţionale ale locurilor de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici