Germania renunţă la gazul Rusiei şi se reorientează către produsele "Made in China"

Preşedintele chinez Xi Jinping, aflat într-o întâlnire cu cancelarul Olaf Scholz, a afirmat vineri nevoia unei cooperări între China şi Germania pe fondul vremurilor tensionate.

2788 afișări
Imaginea articolului Germania renunţă la gazul Rusiei şi se reorientează către produsele "Made in China"

Hepta

Vizita de o zi a lui Scholz testează apele tulburi dintre China şi Occident, spun analiştii pentru Reuters. Cei doi vor discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, schimbările climatice şi legăturile economice.

„În prezent, situaţia internaţională este complexă şi volatilă”, a declarat preşedintele chinez în cadrul întâlnirii din Marea Sală a Poporului din inima Beijingului,

„În calitate de ţări mari şi influente, în vremuri de schimbare şi tulburare, China şi Germania ar trebui să colaboreze cu atât mai mult pentru a aduce mai multe contribuţii la pacea şi dezvoltarea mondială”.

Scholz i-a răspuns lui Xi că "este benefic pentru ambii lideri că s-au întâlnit personal în aceste vremuri tensionate" şi a spus că "invazia Ucrainei de către Rusia creează probleme pentru ordinea globală bazată pe reguli".

Scholz a mai spus că cei doi vor discuta chestiuni legate de relaţiile dintre Europa şi China, lupta împotriva schimbărilor climatice, stoparea foametei la nivel global şi cum să dezvolte legăturile economice China-Germania.

Cei doi lideri au luat prânzul în Sala Mare a „Camerei de Aur” a Poporului, unde se ţin uneori banchete pentru şefii de stat străini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici