Germania: Uniunea Europeană să impună restricţii oficialilor din ţările care refuză repatrierea imigranţilor ilegali

Uniunea Europeană ar trebui să studieze opţiunea restricţionării acordării de vize pentru oficialii de rang înalt din statele africane şi din alte zone care refuză repatrierea imigranţilor ilegali, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, potrivit Reuters.

524 afișări
Imaginea articolului Germania: Uniunea Europeană să impună restricţii oficialilor din ţările care refuză repatrierea imigranţilor ilegali

Germania: Uniunea Europeană să impună restricţii oficialilor din ţările care refuză repatrierea imigranţilor ilegali (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La finalul unei reuniuni UE la Bruxelles, oficialul german a declarat că ar trebui folosite toate mijloacele disponibile pentru a asigura cooperarea ţărilor non-UE în chestiunea deportării imigranţilor care nu primesc statutul legal de refugiat.

În condiţiile în care Uniunea Europeană se confruntă cu un flux relativ constant de imigranţi, guvernele UE sunt tot mai iritate de refuzul multor ţări din Africa şi Asia care refuză să accepte repatrierea propriilor cetăţeni care au emigrat ilegal.

"Dacă un stat nu vrea să-şi primească înapoi cetăţenii, atunci ar trebui să înţeleagă că politicile privind vizele care permit vizitele în Europa nu mai sunt atât de generoase cum erau până acum, poate chiar şi pentru conducerea ţării", a declarat de Maiziere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici